duminică, 11 martie 2012

ReiKi Karuna [1]

"Karuna" este un cuvânt sanscrit, folosit în Hinduism, Buddhism şi Zen. El desemnează, ca noţiune, orice acţiune menită să diminueze suferinţa altora şi poate să aibă, de asemenea, sensul de "acţiune plină de compasiune".
Când o persoană experimentează iluminarea, ea înţelege că toate făpturile reprezintă un singur lucru. De aceea, este firesc să extinzi acţiunea plină de compasiune asupra oricăruia, de vreme ce noi toţi suntem una. Când sprijinim pe alţii şi îi ajutăm spre vindecare, toate fiinţele beneficiază de aceasta.
Pentru că există unitatea tuturor fiinţelor, Karuna reprezintă nu numai extensia spre alţii a iubirii, dar mai ales esenţa logicii interne a acestei unităţi. Aşa cum vei dori să-ţi vindeci propriile răni, în acelaşi spirit vei dori sa vindeci rănile altora. Este amintit în scripturile buddhiste că Prajna sau înţelepciunea trebuie să însoteasca Karuna, pentru ca aceasta din urmă să aibă efectul urmărit.
Karuna este superba motivare ce împinge toate fiinţele iluminate să lucreze pentru eradicarea suferinţei în Lume. Iluminaţii trimit permanent un val imens de energie care are darul de a vindeca şi a ne îndruma, dar nu toţi oamenii sunt receptivi la această energie.
Dacă îţi dezvolţi spiritul de compasiune (Karuna) în tine însuţi, asta înseamna nu numai că ajuţi pe alţii, dar şi că tu devii mai receptiv la această Karuna emisă de toate fiinţele iluminate. În acest fel procesul propriu de vindecare îţi este accelerat. Karuna ReiKi îţi deschide calea de a lucra mai îndeaproape cu toate fiinţele iluminate. Aceasta include atât pe acei iluminaţi care sunt prezenţi fizic, cât şi pe cei care se arată numai cu spiritul.
Karuna Ki este un sistem ReiKi care utilizează Energia Compasiunii (karuna=compasiune) prin diverse tehnici, meditaţii şi simboluri. Sistemul are rădăcini comune cu Sai Baba ReiKi, Tera Mai ReiKi, Karuna ReiKi, foloseşte aceleaşi simboluri, dar sub o alta formă. Spre deosebire de Karuna ReiKi nu este o marcă înregistrată, a rămas un sistem deschis.
Se urmăreşte identificarea cu Compasiunea, vibraţia acestei stări psihice fiind benefică atât pentru sănătatea fiecăruia, cât şi pentru atingerea pe cele mai bune căi a scopurilor propuse. Este şi motivul pentru care sistemul oferă o legătură deosebită cu zeiţa Qwan Yin, zeiţa milosteniei, a compasiunii. Se poate spune că la baza tuturor sistemelor Karuna se afla Kathleen Ann Milner.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Kathleen Ann Milner: iniţiata in ReiKi I şi II din anul 1983, a devenit maestră ReiKi Usui în 1989. Pe parcursul unei meditaţii, o fiinţă spirituală superioara, iniţial considerată a fi Sai Baba, a iniţiat-o pe ea şi pe Marcy Miller în simbolul Zonar; în mai 1991, aceeaşi fiinţă superioară i-a transmis simbolul Harth şi modalitatea de a face iniţierile, ca şi sugestia de a numi Tera Mai ReiKi noul sistem. Conform ghidului lui Kathleen, ReiKi este numai una dintre razele vindecătoare, aceea a Pământului, şi i-a prezentat celelalte raze, a Apei (Sophi-El), a Focului (Sakara) şi a Aerului (Angeliclight)
Vincent P. Amador a dezvoltat tehnici de utilizare a energiei Karuna şi a simbolurilor Karuna, ca şi tehnici de meditaţie, pe care le-a grupat în sistemul Karuna Ki, sistemul sau fiind o "cale a compasiunii", nu "acţiunea compasiunii", aşa cum se defineşte Karuna® ReiKi, sistemul lui William Lee Rand (http://www.reiki.org).
Maestrul Amador pune accentul şi în acest sistem, ca şi în predarea şi utilizarea ReiKi Usui, pe simplitate şi intuiţie.
Sistemul Karuna® ReiKi, a fost pus la punct de către William Lee Rand, în cadrul Centrului Internaţional de Pregătire ReiKi din SUA. Simbolurile au fost canalizate de mai mulţi maeştri Reiki: Marcy Miller, Kellie-Ray Marine, Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont şi Maria Abraham. William a folosit aceste simboluri şi le-a descoperit valoarea, atât în ce priveşte uriaşul lor potenţial cât şi faptul că ele au mai fost folosite şi anterior. El a meditat asupra lor şi a fost îndrumat să descopere tehnicile de acordare-iniţiere şi să numească acest sistem nou Karuna® ReiKi. Unele din simbolurile folosite în Karuna® Reiki sunt folosite în alte sisteme.
Energia utilizată în Karuna® ReiKi este diferită de cea din Reiki Usui şi, de fapt, cea mai mare parte a cursanţilor o consideră mult mai puternică decât energia din ReiKi Usui! Energia este simţită mult mai clar la Karuna Reiki® şi lucrează simultan cu toate energiile corpului. Cursanţii nu au simţit doar simpla curgere a energiei de la cursant la pacient, energia înconjurându-i, pe ei şi pe cei cărora li se făcea tratamentul. În acelaşi timp au fost constatate efecte profunde ale tratamentului. Cei care au parcurs iniţierile adesea descriu experienţe în care au întâlnit ghizi, îngeri şi Eul Superior şi că simt prezenţa vindecătoare a unor fiinţe iluminate.
Sistemele Karuna ReiKi sunt structurate pe patru nivele, două de practician şi două nivele de maestru şi foloseşte nouă simboluri noi, un simbol Usui şi alte doua Tibetane. Sistemul de acordaj este diferit de cel din ReiKi Usui. Activează un tip de energie vindecătoare diferit de cel folosit în ReiKi Usui, mai puternic şi mai intens decât curgerea blândă a energiei Ki. Karuna ReiKi oferă metode de protecţie foarte puternice, prin simboluri multiple ce acordă un spectru foarte larg de utilizări şi aplicaţii.
În timpul sesiunilor de Karuna ReiKi, pot fi identificate mai multe tipuri de energii subtile, provenite de la fiinţe iluminate: energii care lucrează atunci cand este vorba de probleme relaţionale, energii care aduc iubire necondiţionată, energii care rezolvă probleme emoţionale sau asigură protecţie, energii care contribuie la curăţarea karmei.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
Prin Karuna ReiKi există posibilitatea de a lucra cu energiile subtile ale Arhanghelului Gabriel care ajută la rezolvarea problemelor de natură karmică, de conectare la energia iubirii necondiţionate a Maicii Domnului. Sistemele Karuna oferă acces şi la energia îngerului vindecării - Arhanghelul Rafael şi pot fi, de asemenea, conectaţi Arhangheli pentru protecţia faţă de energii malefice.
Cei care practică deja ReiKi Usui (I şi II) pot să abordeze sistemele Karuna ReiKi pentru aplicaţiile practice şi terapeutice cu multiple utilizări realizând astfel un pas important în evoluţia lor spirituală şi ca terapeuţi. 

Un comentariu:

Francu spunea...

{Energia utilizată în Karuna® ReiKi este diferită de cea din Reiki Usui şi, de fapt, cea mai mare parte a cursanţilor o consideră mult mai puternică decât energia din ReiKi Usui!}

Trebuie sa recunosc ca "diferit" ma pune in dificultate, mai exact "energie diferita".