miercuri, 29 februarie 2012

ReiKi, grad II (1)

Simboluri ale Sistemului ReiKi tradiţional Dr. Usui:
(Cho Ku Rei, Sei He Ki, Hon Sha Ze Sho Nen, Dai Ko Mio)
Simbolurile ReiKi sunt o parte importantă şi foarte interesantă a practicii ReiKi. Ele dau posibilitatea concentrării energiei Ki pentru scopuri specifice. La gradul II  ReiKi se dau doar trei  simboluri, la gradele superioare se dau altele; sunt şi alte simboluri folosite, dar ele nu fac parte din sistemul Usui.
Simbolurile ReiKi Usui nu sunt atât de misterioase cum ar părea, ele sunt, de fapt, Kanji japoneze (scris japonez  în expresii), ceea ce înseamnă că sunt simple cuvinte din limba japoneză. Numele lor poate fi găsit în dicţionarul japonez-englez. Primele două simboluri variază faţă de această regulă (nu sunt cuvinte), în timp  ce numele,  de Putere şi Mental-Emoţional, ale simbolurilor, sunt japoneze. Simbolurile însele pot fi de provenienţă şamanică sau combinaţii dintre sanscrită şi Kanji japoneze. Era în practica budiştilor japonezi ca uneori să combine sanscrita veche cu Kanji japoneze. Felul  în care sunt trasate cele două simboluri poate să fi fost influenţat de această practică. Simbolurile de Distanţă şi simbolul Maestrului sunt în totalitate Kanji japoneze atât în nume, cât şi în felul cum sunt desenate.
Este interesant de remarcat  că numele simbolului Usui al Maestrului poate fi găsit în Enciclopedia Filozofică a Religiilor din Est şi este tradusă cu sensul: „Casa Comorii Marii Coloane (raze) de Lumină”. Se spune de
spre acest simbol că este expresia Zen a adevăratei Naturi sau a Naturii Buddha din om, prin care omul devine cunoscător în experienţa iluminării, numită şi Satori. Aceasta este o definiţie profundă a simbolului. Probabil că acest simbol este numit simbolul Maestrului pentru că te conectează direct cu Maestrul din Interior, care este adevărata sursă a ReiKi. De asemenea, deoarece simbolul Usui al Maestrului este un simbol puternic, provenit din budismul Zen, ne întrebăm cât de mare a fost ajutorul primit de dr. Usui din partea călugărilor  budişti Zen, cu care a locuit în perioada când a redescoperit ReiKi-ul.
Informaţia  de mai sus vine în sprijinul ideii că simbolurile ReiKi Usui nu aparţin numai acestui sistem. Ele au existat înainte ca dr. Usui să le folosească. Deoarece simbolurile sunt japoneze, este puţin probabil că el le-a descoperit în Sutra sanscrită, aşa cum cred unii. Este mai plauzibil că dr. Usui a primit simbolurile în timpul experienţei  mistice de pe Muntele Koriyama. Or, poate el a avut cunoştinţă despre ele de la călugării budişti Zen, cu care a locuit, deoarece simbolurile sunt japoneze şi noi ştim că simbolul Maestrului  provine din budismul  Zen. Probabil că Sutra în care el a descoperit formula pentru vindecare aparţinea mai degrabă budismului Zen decât sanscritei (cu  toate că există o Sutră sanscrită care conţi-ne o formulă pentru vindecare). Mai mult, simbolul Usui al Maestrului apare ca parte a unui alt simbol de pe Goshintai care este Papirusul Sfânt al Frăţiei Johrei. Toate acestea sunt idei interesante pe care se poate medita.
Simbolurile ReiKi sunt transcedentale în funcţia lor, în timp ele au un efect asupra subconştientului celui care le foloseşte, determinând o schimbare în structura lui interioară; simbolurile accesează sursa energiei Ki  în mod direct şi dă semnalul de schimbare a modului în care energia Ki  funcţionează (simbolul controlează scurgerea de energie prin tine, funcţionând ca un transformator de energie). Sunt multe căi de a activa simbolurile ReiKi. Ele se activează prin desenarea cu mâna, precum şi prin vizualizarea lor, ori, spunând  numele lor  fie cu voce  tare, fie în gând. Simbolul poate fi trasat şi pe cerul gurii, cu limba. Intenţia este ingredientul principal al activării şi este posibil chiar să poată fi activate şi numai prin intenţie (voinţă).
Puterea şi eficienţa  simbolurilor  vine  din Iniţierea ReiKi, care este dată studentului  în timpul unei lecţii  ReiKi. Înainte de iniţiere, simbolurile sunt arătate studentului şi i se dă timp acestuia să le memoreze. În timpul Iniţierii, energia fiecărui simbol coboară prin mâinile Maestrului şi intră în mintea şi trupul studentului, conectându-se cu simbolul corespunzător din mintea studentului. După aceea, de fiecare dată când studentul foloseşte simbolul, aceeaşi energie  cu care el a fost conectat în timpul Iniţierii  se va activa şi va începe să curgă. Conectarea sau activarea simbolului ReiKi în timpul Iniţierii se produce  prin mecanismul stimul-răspuns, care este o parte dinamică  a minţii umane. Simbolul ReiKi devine stimul, iar energia specifică pe care el o reprezintă este răspunsul. Deoarece Iniţierea este condusă de Puteri înalte şi activează la nivelurile superioare de conştiinţă, mecanismul stimul-răspuns nu necesită repetiţii, care, în mod normal, sunt folosite la crearea relaţiei stimul-răspuns. Reacţia se întâmplă imediat datorită Iniţierii.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!
 Simbolurile ReiKi au fost ţinute secret în sistemul tradiţional dr. Usui. Ţinerea în secret era o cale de a onora sfinţenia simbolurilor. Există totuşi şi un motiv metafizic pentru aceasta. Unul dintre avantajele ţinerii în secret a simbolurilor  până în imediata apropiere a iniţierii este de a împiedica studentul să asocieze simbolul cu altceva decât cu energia corespunzătoare lui. Dacă  studentul  vede  simbolurile  înainte de şedinţa ReiKi de Iniţiere, este posibil ca energii de joase vibraţii să se conecteze cu simbolul şi să reducă valoarea în folosirea lui. Din moment ce simbolurile nu au putere reală fără Iniţiere, este oricum mai bine să le ţii secrete. În plus, dacă  unei persoane i se arată un simbol ReiKi fără să fi fost Iniţiată pentru a da putere simbolului, ea crezând că are energia ReiKi, nici nu se va mai deranja să participe la o Iniţiere, fiind lipsit de adevărata experienţă ReiKi şi pierzând beneficiile care vin din puterea lui vindecătoare. Mulţi au remarcat diferenţe în felul cum sunt desenate simbolurile de către di-feriţi Maeştri ReiKi. Această diferenţă provine dintr-un număr de motive:
1. Este cunoscut  faptul că doamna Takata nu a desenat simbolurile în acelaşi mod  pentru  fiecare  student  pe care l-a iniţiat. După moartea ei, aceştia au făcut o reuniune şi au comparat simbolurile fiecăruia. Simbolurile  Putere ale tuturor maeştrilor prezenţi erau practic  la fel. Simbolurile Mental-Emoţional ale Maeştrilor prezenţi prezentau mici diferenţe. Simbolurile Distanţă erau chiar diferite, în special liniile de jos. Ei nu şi-au comparat  simbolurile Maestrului. Prin urmare, chiar din acea perioadă timpurie, existau diferenţe de desen ale simbolurilor, care, se pare, că proveneau de  la doamna Takata. Ea, probabil, le-a  desenat diferit, în mod deliberat, pentru a da distincţie fiecărui student  sau poate din cauza vârstei înaintate, deoarece a iniţiat pe parcursul a peste 30 de ani.
2. De asemenea, sunt moduri diferite de a desena figurile kanji japoneze sau poate, cu adevărat, doamna Takata a avut două moduri  de a trasa simbolul Maestrului. Una din modalităţi aparţinea unui stil mai curgător, numit „mână curgătoare”, care are diferenţe  esenţiale  în partea de jos a simbolului. Celălalt mod în care a desenat simbolul Maestrului, a fost tipărit sau scris în bloc, stil care s-a numit „obişnuit”. Ambele feluri de a desena simbolul Maestrului au acelaşi sens. Prin urmare, chiar de la început  au fost diferenţe în desenarea  simbolurilor între un student şi altul.
3. Se adaugă la aceasta şi faptul că studenţilor nu li se dădea voie să facă copii ale simbolurilor, ei trebuia să  le memoreze şi li se arătau doar la Iniţiere. Atunci când venea timpul să le dea mai departe, profesorul trebuia să deseneze simbolurile din memorie. Şi cum puţini oameni au memorie infailibilă, este foarte posibil să se fi strecurat erori. Este totuşi surprinzător că pentru cei mai mulţi studenţi simbolurile arată foarte apropiat de original.
Din exemplele anterioare se poate concluziona că nici cei care au învăţat de la doamna Takata nu au desenat simbolurile în mod  identic. Prin urmare, nu poate exista o formă perfectă sau un mod perfect de a le desena. S-a constatat însă că la oricine a primit Iniţierea pentru simboluri, ele  în  mod evident  îşi fac treaba, sunt eficiente. Prin urmare, puterea simbolului nu vine din a-l desena perfect, ci vine din legătura care s-a creat între simbol, iniţiat şi energiile din Iniţiere care intră în student în timpul acesteia. Modul corect în care trebuie să se deseneze simbolurile este modul în care Maestrul tău le-a desenat înainte de a primi Iniţierea, acea legătură dintre simbol şi energia Ki care se formează în timpul iniţierii care dă putere simbolurilor (cu acest principiu în minte, anumiţi Maeştri în mod deliberat au făcut schimbări în anumite linii ale simbolurilor, tocmai pentru  a da distincţie  şcolilor de ReiKi). Simbolurile ce se primesc de la Maestrul sunt simbolurile ce trebuie folosite, chiar dacă ele sunt diferite faţă de cele folosite de alţii.
Simbolurile ReiKi sunt un mod minunat de a conecta la energii superioare. Pentru a le folosi  nu e nevoie de a practica meditaţia sau de a avea mulţi ani de practică spirituală. Puterea şi eficienţa lor vin prin Graţia Divină care dă voie să le primim ca pe un dar al lui Dumnezeu. Este necesar a fi recunoscători dr. Usui pentru eforturile sale, precum şi ale altora care au lucrat cu dragoste pentru ca alţii, cândva, acum şi mai târziu, să se poată bucura de acest sistem de vindecare.

Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!

Simboluri ReiKi Grad II

După cum am arătat, în modul tradiţional de a înmâna simbolurile oamenilor, aceştia nu aveau voie să le scrie pe hârtie. Cred că a trecut timpul unor astfel de practici. Dacă nu dăm voie studenţilor noştri să aibă simbolurile scrise pe hârtie, le vor uita în doi timpi şi trei mişcări. Sunt multe variante  în uz ale acestor simboluri. Se ştie că doamna Takata a desenat simbolurile în moduri diferite. Toate însă, se pare, că sunt eficiente. Am dat aici diferite moduri de desenare a simbolurilor. Simbolurile pe care mi le-a înmânat Maestrul meu de ReiKi, Ovidiu-Dragoş Argeşanu, sunt primele  din cele prezentate (şi ceilalţi maeştri ai mei, Făniţa Lungu, Ian Sadler, Sherry Swan mi-au “dat” aceeaşi “formă” pentru simboluri, exceptând Hon Sha Ze Sho Nen, diferit, ca formă de desenare, la aceştia doi din urmă. Insă “setul complet”, prezentat şi în acest manual, este cel dat de Ovidiu-Dragoş).
Dacă aţi citit începutul manualului, vă veţi aduce aminte că în acest sistem au existat  peste 300 de simboluri (în Atlantida), şi un sistem com-plet cu numai 21 simboluri în folosinţă zilnică. Astăzi, sistemul tradiţional foloseşte numai cinci simboluri. Cele cinci simboluri lucrează perfect, dar mai există şi altele. Mulţi ar spune că nu sunt simboluri ReiKi, dar cine ştie? Mare parte a acestui sistem s-a pierdut. Multe dintre simbolurile vechi există încă în Tibet, unde au fost folosite  din timpuri străvechi. Este greu să avem acces la ele din cauza chinezilor; simbolurile se găsesc în mănăstiri greu accesibile din Tibet, şi chiar accesul în Tibet, ca turişti, ne este îngrădit.

Lucrul cu simbolurile
Din experienţă am descoperit că lucrând cu simbolurile gradului II ReiKi se face mai uşor intrarea pe lungimea de undă cu ghizii ReiKi. Fiecărei persoane i s-a desemnat un ghid în timpul primei Iniţieri ReiKi. Folosind simboluri, se aduce ghidul mai aproape. La acest grad, veţi putea chiar începe să-l auziţi vorbindu-vă. Aceasta, cu siguranţă, vă va arunca într-o nouă dimensiune. Folosind simbolurile, potenţezi energia ReiKi. Este ca şi cum v-aţi conecta de la 50 W la 500 W. Când vă luaţi ultima Iniţiere, Maestru, treceţi de la curentul alternativ la cel continuu.

Activarea energiilor simbolurilor ReiKi

Simbolurile ReiKi sunt chei către anumite energii. E cel mai simplu mod de a memora (reţine) o anumită energie. Simbolurile în sine nu au putere, ci energia pe care o simbolizează “face toată treabă”. Unele sisteme ReiKi nu au nume, doar simboluri. Altele au doar o denumire pentru energie sau nici măcar atât. Deci  problema nu este de  a activa un simbol, ci o energie (reprezentată uneori de un simbol).
Deci, cum se accesează o energie?
Prin desenarea cu palma, degetul, suflul, imaginar sau  în orice alt mod a simbolului pentru energia respectivă;
Prin repetarea de  trei ori a denumirii simbolului (energiei), chiar fără a cunoaşte simbolul;
Prin simpla intenţie de  a se activa energia respectivă, chiar fără a-i şti numele sau simbolul.
Ce se întâmplă dacă un simbol nu este desenat corect? Dacă a existat intenţia de a se activa energia asociată lui, atunci se întâmplă exact acest lucru. Dacă nu, atunci există posibilitatea ca energia să nu se fi activat. Atât doar, nimic rău. Există  şi posibilitatea ca energia să fi devenit activă, chiar după desenarea incorectă  a unui simbol. Doar sunt câteva variante pentru aproape oricare simbol şi toate au exact acelaşi efect. Deci deformarea minoră a simbolului încă deschide uşa spre energie.
Materialul, în format electronic, complet, poate fi achiziţionat prin comandă. Comandă aici!

Niciun comentariu: