vineri, 24 februarie 2012

Omul bio-psiho-energetic [3]


Alte locuri unde se depozitează emoţiile
Capul: „Peştele de la cap se împute". Este  locul unde se află centrul de comandă al corpului. El este locul  unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul, în această zonă, este important pentru  echilibrare generală: psihică, emoţională, fizică şi mentală.
N.B. Durerile de cap sau migrenele  sunt, de cele mai multe ori, sentimente refulate, care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să descopere cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie. Migrenele pot fi însoţite de plâns ( care nu se exprimă), furie, confuzie şi despicarea firului în patru, prea multă analiză.
Ochii: sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele şi auzul (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii).  A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vrea să vezi, chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente, care se stochează la nivelul ochilor. Ochii sunt legaţi de canale, cu sinusurile, unde sunt depozitate lacrimile; sunt, de asemenea,  în conexiune cu ovarele, uterul, testiculele şi prostata.
Urechile: „Ascultă pe alţii şi vei fi ascultat". La nivelul lor, se produc blocaje, provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau nu am vrut să auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru, în sens general şi de claritate.
Laringele: este sediul vorbirii, expresiei verbale, personale. La nivelul laringelui sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor. Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuie să fie spus.
Gâtul: verbalizează  şi exprimă. Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei, cuvinte, gânduri sau credinţe care ‘’ îţi rămân fixate în gât ‘’şi cu care ’’ te îneci’’. De asemenea, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura (când nu eşti lăsat să vorbeşti, ’’băgându-ţi-se pumnul în gură’’). Blocajele, în această zonă, sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile  pe care le duci în spate şi care te apasă prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu ’’ vederi de cal‘’ (nu vede nimic  nici în dreapta, nici în stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibilă.
Tractul intestinal: prin manifestări specifice arată ceea ce a fost şi ceea ce este omul. Constipaţia se datorează refulării unor sentimente, de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, care au fost  înfruntate sau rezolvate. Diareea este o formă de manifestare şi eliminare a stărilor negative, prezente sau din trecutul foarte apropiat.
Vezica urinară: stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de sexualitate.
Ovarele şi uterul: la nivelul lor se stochează: ura împotriva bărbaţilor şi probleme  generale  legate de naştere, avort, avort provocat, viol, incest, abuz sexual,  frică, vinovăţie şi furie în legătură cu sexualitatea.
Prostata: aici se stochează: vinovăţie legată de sex, furie împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului, probleme generate de naşteri, incest şi abuz sexual.
Coapsele: sunt un sistem de suport  al trupului, la nivelul lor, de obicei, se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri grase la nivelul coapselor).
Genunchii: sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţă (suportul) în viaţă. Genunchiul stâng este responsabil de suportul emoţional intern. Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern, pe care ţi-l produc:  slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată, în genunchiul drept.  Părinţii  care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).
Glezna: legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea „De ce?”.
Labele picioarelor: au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă ne simţim împliniţi sufleteşte. Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemenea,  este în legătură cu simţul realităţii, practicului în viaţă.
Umerii:umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umărul stâng poartă emoţiile interne, precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt  stocate, de asemenea, sentimentele de vinovăţie.
Regiunea din partea de sus a spatelui: partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când, din cauza acestor mici tulburări, răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti  în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea  unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb, suficient de mult.
Regiunea Dorso-Lombară: stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus, abuz sexual.
Regiunea Cocso-Sacrală: are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini, frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.

Niciun comentariu: